marți, 25 noiembrie 2008

Tepele fotbalului romanesc


Intai vreau sa-mi cer scuze ca nu am mai avut timp sa mai scriu vreun articol in ultima vreme dar sper ca lucrurile sa revina la normal.
Ce s-a petrecut in timpul in care am fost absent? Steaua are 12 meciuri consecutive fara victorie, CFR Cluj a ajuns cu picioarle pe pamant dupa declaratiile ca vor juca finala in cativa ani sau ca Bordeaux nu ii va bate pe ei niciodata la Cluj cum spunea un fost jucator al lor, Dinamo a mai facut un blat cu Timisoara si jucatorii canta o manea dedicata rivalei, Urziceniul a ajuns pe primul loc iar si e aproape sa termine stagiunea de toamna acolo, la Rapid toata lumea vrea sa plece mai putin Peseiro si cam atat...E cam tarziu sa comentez despre lucrurile astea dar dupa ce am vazut ultimele meciuri ale echipelor romanesti din toate competitiile m-am gandit sa abordez alt subiect.
Tepele din fotbalul romanesc si ma refer la transferurile de jucatori si as vrea sa incep cu cele mai recente cu speranta sa-mi aduc aminte si de altele pe masura ce scriu.
Antonio Semedo adus in Ghencea pentru 1,1 milioane de euro conform celor de la GSP, Gigi spunand pentru PRO TV ca a costat 1,3 milioane. Oricum ambele preturi sunt exagerate pentru prestantele din teren. Inca imi este proaspata in minte imaginea lui Semedo din meciul din deplasare cu Fiorentina cand dupa fiecare ratare, una mai incredibila ca alta, el avea zambetul ala mare de parca ar fi un emoticon.
Toja conform celor de la GSP a costat in jur de 1,2 milioane de dolari. Cam mult pentru 2 meciuri reusite, el mai are si scuza ca inca nu s-a adaptat la viata zbuciumata din tara noastra mai ales acum ca e si campanie electorala si saracutul poate nu mai intelege nimic din ce vede in jur.
Arthuro a costat 700.000 de euro si dupa ce Steaua s-a calificat in grupele ligii toata presa din Spania se mira spunand, intr-un mod politicos, cine sunt prostii care l-au adus pe Arthuro pentru Liga Campionilor?
Urko Pardo adus conform spuselor lui Taher pe suma de 1,5 milioane de euro si cred ca vor sa bata un record pentru cei mai multi bani aruncati degeaba, in afara de meciul de la Wolfsburg a reusit sa faca cel putin o gafa in celelalte meciuri in care a jucat. Cu banii de pe transferul lui Pardo ii se putea plati contractul lui Coman pe 3 ani.
Gabriel Torje care se spune ca ar fi cel mai mare transfer facut in Liga I si anume 4 milioane de euro. Pe teren e cam greu sa stea 4 minute fara sa cada o singura data, ca sa nu mai zic de recentul eveniment cand isi petrecea ziua de nastere ascultand o melodie facuta pentru rivala de moarte a dinamovistilor. Du-te dom'ne de aici ca e cel mai cuminte copil, parca-l auzeam pe Nea Mitica spunand despre Gabitu. Culmea ca inainte sa plece la Dinamo ii asigurase pe suporterii Timisoreni ca nu o sa plece nicaieri si nici nu se pune problema sa plece la a doua rivala ca importanta a banatenilor dupa UTA, dar dupa cate au aratat pe teren in meciul direct se pare ca cele doua echipe sunt mai mult prietene. Aroganta dobandita recent nu-i va fi de folos in viitor si inca o data se confirma zicala "Bucurestiul schimba omul"
Romeo Surdu a costat 700.000 (alte surse spun 800.000) de euro, un atacant care a marcat mai mult in amicale pentru echipa ros-albastra decat in meciuri oficiale, ne asteptam la mai mult de la el dupa pregatirea din iarna trecuta cand conform spuselor sale era in bulan!
Nici campionilor nu au facut transferuri perfecte era si culmea ca din sirul lung de jucatori transferati sa nu fie nici macar o teapa si as amintii pe Dorsin si Hirschfeld adusi cu surle si trambite de la Rosenborg pe niste salarii maricele. Dorsin chiar se spunea ca are cel mai mare salariu din Liga I.
Din tepele mai vechi recunosc ca nu mai tin minte suma de transferuri dar pot sa enumar cativa jucatori cum ar fi Carlos, Andrey Nazario, Despotovici, Pekarik, Vatca, Saban, Ze Kalanga, Zicu adus inapoi de la Inter si lista ar putea continua...
Cam multe tepe, acum care ar fi cauza principala? Ghinion? Neadaptarea jucatorilor? Sau pur si simplu transferurile au fost facute de persoane care nu au legatura cu fenomenul, jucatori cumparati dupa clipuri vizionate pe youtube de patroni fara experienta in fotbal care se cred 3 in 1 "ca cafeaua" adica in functie de caz pot fi in acelasi timp managerii unui lant de magazine, al unor hoteluri, speculanti in domeniul imobiliarelor, actionari pe la diferite societati, oameni policiti, antrenori de fotbal, bloggeri si in timpul liber razboinici ai luminii. Toate astea intr-o singura zi...
Oare Malcom Glazer ii trimite echipa lui Sir Alex Ferguson pe foaie inainte de meci? Berlusconi mai are si el un fix din cand in cand sa joace Inzaghi dar nu cred ca l-a sunat la pauza ca sa-l bage pe Serginho(un alt favorit al patronului). Nici Gillet si Hicks nu cred ca i-au impus lui Rafa Benitez sa nu introduca un animot jucator doar pentru ca nu vrea sa-si prelungeasca intelegerea cum au facut alti doi conducatori din tara.
Cred ca ar trebuii sa mai scota capul din cutie sa vada ca lumea asta este defapt mai mare decat universul patronilor romani care dupa propriile ideologi cred ca totul se revolva in jurul lor.

Un comentariu:

Bobo DJ spunea...

nice blog, te astept si pe la mine "cya"


Categorii

Autori: