joi, 30 octombrie 2008

Bataia e rupta din rai


Cam asa suna o vorba veche romaneasca, si ar trebuii sa primeasca o astfel de lectie foarte multi din conducatorii echipelor din Romania, arbitrii sau oficialii LPF & FRF. Cam asta a patit Bocaneala la Suceava, dupa cum se vede si in poza si-a ales prost modelul, Ionica Serea fiind unul din cei mai corupti arbitrii din ultimii ani in Romania.
Dar ce s-a intamplat defapt acolo? Pai sa incepem cu inceputul...era un derby moldav intre Suceava si Piatra Neamt. Tot meciul s-a arbitrat intr-o singura directie adica in favoarea oaspetilor de parca cineva s-ar astepta la altceva. Si da-i si trage-i dar aia tot nu erau in stare sa o bage in ate, probabil Bocaneala avea nevoie urgenta de bani, isi renoveaza apartamentul, a pierdut bani la ruleta, are datorii la camatari ca a fost atat de disperat sa-si ia banii daca ajuta pe cei de la Ceahlaul sa castige incat in minutul 96 inventeaza un penalty si a si eliminat 3 jucatori de la Suceava in urmatoarele minute si probabil se astepta sa tipe putin la el si gata, dar nu prea a fost asa. Sucevenii l-au inconjurat si probabil ii spunea politicos printre pumni "Ai baiatuli tu fasi misto di noi? Na d-aici! Adica noi suntim prostii tai ai? Na si de colea!"...Rusine, niste goriloi care au bruscat si molestat un arbitru onest, suspendat din greseala pentru un an jumata de la meciurile din Liga I, sa va fie rusine nesimtitilor!
Bocaneala ori esti prost si ai facut circul ala ca sa arati cat de idiot esti, ori ai luat bani si trebuie sa faci puscarie, prostule care esti un prost. Cand vad oameni ca astia mi se face scarba de fotbalul romanesc, cand oameni care au infiintat cooperativa de alta data cum ar fi Gheorghe Stefan aranjeaza meci dupa meci fara sa le zica cineva ceva. Cand stiri de genul asta cu arbitrii cumparati sunt aratate la stirile sportive doar la rubrica diverse cand ar fi trebuit ca presa sa fie prima care face presiuni asupra celor care pot sa sanctioneze asemenea indivizi. Acum cea mai rea pedeapsa o risca tot jucatorii care l-au lovit pe arbitru, el nu are nici o vina mititelul...In liga a doua sunt cel putin 6-8 meciuri aranjate in ambele serii la fiecare etapa, cum sa avem un fotbal curat? Ce pretentii sa ai de la echipele care promoveaza cu arbitrii? Mitica uite-te cum se fac blaturi in campionatul tau ala curat, Mitica.
Episodul asta sa fie invatatura de minte! Nu pentru arbitrii, pentru echipele care sunt furate pe fata, data viitoare jucatorii doar sa-l tina pe arbitru sa vina suporteri, baietii cu targa, medicul sa dea in el.

Niciun comentariu:


Categorii

Autori: